FORMULAR ONLINE COTAŢIE ASIGURARE CASCO

Aici poți face solicitare de oferte CASCO personalizate pentru ține și mașina ta completând formularul online de mai jos .
Pentru a primi ofertă urmează pașii solicitați, completează corect datele tale cu informațiile necesare cotației de preț și vei descoperi un produs de asigurare adaptat nevoilor tale de la toate societățile de asigurare.

Asigurarea Casco reprezintă o asigurare auto facultativă, spre deosebire de asigurarea de tip RCA, care este obligatorie. În timp ce poliță RCA se încheie pentru a fi despăgubite terțe persoane care sunt afectate în cadrul unui accident auto,asigurarea Casco va despăgubi daunele produse la propria mașina a șoferului care încheie respectiva asigurare, indiferent dacă el este sau nu șoferul vinovat. Mai trebuie știut faptul că poliță RCA este obligatorie prin lege, în timp ce asigurarea Casco va fi încheiată de șofer doar dacă dorește.

Asigurarea Casco poate fi încheiată de orice șofer care deține o mașină cu o vechime de cel mult 10 ani. Cele mai multe companii încheie contracte de asigurare Casco pentru mașini care nu au depășit 8 ani vechime. Motivul este reprezentat de faptul că un automobil care trece de o anumită „varsta” este mai predispus la apariția de avarii și daune, astfel crește riscul de despăgubire.

Cei care vor să încheie asigurări Casco auto trebuie să aibe valabil inspecția tehnică periodică ( ITP ). Nici un asigurator nu va încheia poliță de asigurare auto facultativă dacă ITP-ul este expirat.

Autovehiculele (inclusiv modificările aduse acestora) se asigură la o valoare (sumă asigurată) stabilită de Asigurator la încheierea asigurării, prin Ofertă de asigurare și acceptată de Asigurat că fiind valoarea autovehiculului, valoare ce nu se modifică pe parcursul unui an de asigurare.

Prima de asigurare se calculează folosind un sistem de tarifare personalizat în funcție de mai multe criterii care definesc profilul Asiguratului, precum și de caracteristicile autovehiculului, gradul de utilizare a acestuia (parcurs anual în km). Avantajul utilizării unui sistem de tarifare segmentat pentru client îl constituie prima de asigurare mult diminuată pentru asigurații cu risc redus.

Va rugăm să citiți condițiile de asigurare aferente societății de asigurare la care doriți încheierea poliței !