Aici găsești cel mai ieftin RCA

Asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este o asigurare prin care terții prejudiciati în urma unui accident auto, produs din vina conducătorului auto asigurat, primesc despăgubiri pentru daunele materiale și/sau vătămările corporale suferite.

Asigurarea de răspundere civilă auto este fundamental diferită de asigurarea tip Casco, această din urmă fiind o asigurare facultativă prin care persoană care primește despăgubiri pentru daunele produse autovehicului sau este asiguratul, și nu un terț.

Prin urmare, asigurarea RCA este foarte importantă și în cazul când proprietarul unui autovehicul a încheiat o asigurare tip Casco.

Noi te ajutăm să găsești societatea de asigurări care oferă cel mai ieftin rca și îți livrăm asigurarea în maximum 24 de ore (48 de ore pentru localitățile îndepărtate).

Calculator RCA

De ce este obligatorie polița RCA

Toți proprietarii de autovehicule trebuie obligatoriu să încheie o asigurare de răspundere civilă auto (RCA) și să plătească toate primele de asigurare aferente.

Scopul acestei asigurări este ca cel păgubit să primească obligatoriu despăgubiri pentru daunele suferite, independent de situația materială a celui care a produs paguba (cu alte cuvinte chiar dacă cel care a produs paguba ar putea sau nu să plătească despăgubiri.)

În acest fel, asigurarea de răspundere civilă auto este în interesul terțului păgubit, dar și în interesul celui care a produs pagubă.

Trebuie remarcat că s-ar putea întâmplă că, doar dintr-o mică neatenție, un conducător auto să producă pagube celui pe care l-a accidentat evaluate la o sumă considerabilă, sumă care i-ar afecta considerabil bugetul.

Folosiți acum calculatorul nostru online pentru a obține ofertele de asigurare și cel mai ieftin RCA pentru autoturismul dvs.

Cum se poate incheia cel mai ieftin RCA

Dacă dumneavoastră cumpărați un autovehicul nou, asigurarea RCA se poate încheia chiar la vânzător, cu reprezentantul asiguratorului autorizat, și este chiar recomandabil să faceți așa pentru că asigurarea intră în vigoare imediat, dumneavoastră fiind asigurat chiar și pe parcursul primului drum efectuat.

Dacă autovehiculul este dobândit în regim de leasing, caz în care proprietarul este societatea de leasing, obligația încheierii RCA revine acestuia din urmă.

Dacă achiziționați un autovehicul second hand, nu uitați că asigurarea RCA a proprietarului inițial (vânzător) încetează în momentul intrării în vigoare a contractului de vânzare-cumpărare. Cu alte cuvinte asigurarea RCA anterioară nu se moștenește de către noul proprietar (cumpărător). Din această cauza este recomandabil să încheiați imediat asigurarea RCA proprie, astfel încât să fiți asigurat din prima clipă de când ați dobândit noul autovehicul. Poliția nu eliberează numere provizorii până când noul proprietar nu dovedește că are asigurare RCA.

Noi vă recomandăm societățile de asigurări prin intermediul cărora puteți încheia
cel mai ieftin RCA în doar câteva minute.