Calculator asigurare locuință

Dezastrele naturale ( cutremure, inundații, alunecări de teren ) sunt doar o mică parte dintre riscurile care îți pot amenința locuința . Iar dacă dezastrele naturale îți pot părea pericole îndepărtate, gândește-te că incendiile, inundațiile provocate de spargerea conductelor ori furtul bunurilor din locuința sunt necazuri care se pot întâmplă oricând, oricui.

Pentru a te proteja în astfel de situații neplăcute, a căror frecvență este din păcate în creștere, este necesar să fii asigurat. Astfel, îți vei putea recupera pierderile suferite, în eventualitatea în care acestea ar putea avea loc.

Opțiunile pentru încheierea asigurării de locuința sunt:

-asigurarea locuinței + asigurarea bunurilor;
-asigurarea locuinței și/sau bunurilor + asigurarea de accidente a membrilor familiei;
-asigurarea locuinței și/sau bunurilor + asigurarea de răspundere civilă față de terți

Ce se poate asigura:

1)clădiri și alte construcții: clădiri și construcții speciale (cu excepția terenului) precum și elemente fixe și detașabile de fundație sau împământare, instalații fixe hidraulice, igienico-sanitare, de încălzire, lifturi, instalații fixe de iluminat, instalații de aer condiționat, toate aferente clădirilor;
2)bunuri casnice: mobilier, aparatură electrocasnica și electronică, lenjerie, încălțăminte, îmbrăcăminte, covoare, perdele, efecte personale, etc. cu excepția banilor, pietrelor prețioase, bijuteriilor, mărcilor poștale, tablourilor, sculpturilor, colecțiilor sau altor obiecte cu valoare artistică, științifică sau istorică.
Riscurile pentru care se acordă despăgubiri sunt: incendiu, trăsnet, explozie (de gaze sau aburi), căderea pe clădire a aparatelor de zbor sau părți ale acestora și obiecte transportate de acestea, cutremur de pământ, inundație, furtună, grindină, ploaie torențială, prăbușiri sau alunecări de teren, greutatea stratului de zăpada, avarii accidentale ale instalațiilor de apa, canal, sau încălzire, inundarea apartamentelor cu apa provenită de la vecini, pagube produse datorită acțiunii răuvoitoare a unor persoane (terorism, vandalism), furt prin efracție al bunurilor.

Asigurarea locuinței este obligatorie și se poate încheia oricând în cursul anului.

Va rugăm să citiți condițiile de asigurare aferente societății de asigurare la care doriți încheierea poliței !