Calculator RCA online

Introduceți toate datele solicitate de formularul specific asigurării dorite și urmatii pașii indicați de acesta. Apăsând butonul Afișează tarife lansați cererea de ofertă și așteptați apariția tarifelor. Pe măsură ce se primesc de la serverele societăților de asigurări informațiile referitoare la cererea dumneavoastră de ofertă, tarifele se vor afișa în mod automat pe ecran.

Selectați prețul dorit și apoi metodă de plată conform opțiunii dumneavoastră. În continuare completați datele de contact și adresă de domiciliu. În cazul în care doriți că asigurarea să va fie expediată la o altă adresă veți completă corespunzător rubrică Adresă corespondența.

Pentru a finaliza comandă apăsați butonul Comandă asigurare urmând că prin e-mail să primiți o confirmare a comenzii cu toate detaliile acesteia. În acest fel veți fi sigur că am preluat comandă și această urmează a fi procesată în cel mai scurt timp posibil.

În cazul în care introduceți date eronate sau false,unele societăți de asigurare nu afișează tarifele iar asiguratorii care le afișează sunt posibile să fie eronate.

Pentru a se încărca tarifele data de începere a valabilității nu trebuie să depășească 30 de zile de la data curentă.

Asigurare RCA online

Polița de asigurare RCA ( Răspundere Civilă Auto ) este un contract încheiat între posesorul unui automobil, persoană fizică sau juridică, și o societate de asigurare autorizată în acest sens, ce are drept unic scop despăgubirea terțelor părți prejudiciate în urma accidentelor de circulație.

RCA-ul este asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto prin care terții prejudiciati în urma unui accident auto sunt despăgubiți, fie că este vorba de daune la autovehicule, vătămări corporale, decese sau pagube aduse proprietăților. Această asigurare se încheie pentru toate autovehiculele înmatriculate sau supuse înmatriculării în România.

Asigurarea de răspundere civilă auto are un scop bine definit: cel păgubit să primească în mod obligatoriu despăgubiri pentru daunele suferite, indiferent de situația materială a celui care a produs evenimentul. În acest fel, asigurarea este atât în interesul celui care a suferit paguba, cât și al celui care a fost vinovat de producerea sa.

Lista societăților de asigurare autorizate să comercializeze asigurarea de răspundere civilă auto:

  • ALLIANZ – ȚIRIAC ASIGURĂRI S.A.
  • OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.
  • ASIGURAREA ROMÂNEASCĂ – ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP S.A.
  • EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A.
  • SOCIETATEA DE ASIGURARE ȘI REASIGURARE CITY INSURANCE S.A.
  • GROUPAMA ASIGURĂRI S.A.
  • CARPATICA ASIG S.A.
  • SOCIETATEA COMERCIALĂ DE ASIGURARE – REASIGURARE ASTRA S.A.
  • UNIQA ASIGURĂRI S.A.
  • GENERALI ASIGURĂRI S.A.