Cum folosești polița Casco (asigurare facultativă) ?

Polița Casco – asigurare în caz de accident
După ce îți trece enervarea și uimirea din primul moment (“nu se poate să mi se întâmple tocmai mie”) stai și te gândești cum să repari stricăciunile. Însă, de obicei e tare complicat, o mulțime de drumuri, hârtii, telefoane etc.

Pentru a trece mai ușor prin hățișul rezolvării daunelor sau chiar a alegerii unei polițe Casco (asigurare opțională) avem o serie de informații pentru tine care sperăm să te ajute.

Anunță compania la care ați încheiat polița de asigurare Casco în termen de:

  • 1 zi – în cazul furtului
  • 3 zile lucrătoare – în celelalte cazuri

Sună la societatea de asigurări – cele mai multe companii au un telefon unic disponibil pentru toată țara unde poți află și care sunt exact documentele necesare și ce trebuie să faci.

În caz de accident, îți recomandăm să iei următoarele măsuri:

Casco – asigurare de accident fără vătămări corporale

A avut loc un accident. Din fericire, nimeni nu a pățit nimic, însă mașina este lovită. În acest caz, cel mai important lucru este să te deplasezi într-un loc sigur, evitând pericolele suplimentare sau producerea altor avarii.

Dacă mașină poate fi deplasată, încearcă să o scoți în afara părții carosabile, degajând locul accidentului

Dacă motorul nu pornește sau te confrunți cu alte probleme de natură tehnică, probleme care nu permit deplasarea autovehiculului prin mijloace proprii (scurgeri de lichide sau scurtcircuite electrice), împinge sau remorchează mașina în afara părții carosabile

În acest caz mergi la Poliție în termen de 24 de ore pentru a anunța producerea accidentului sau dacă se îndeplinesc condițiile completează formularul de constatare amiabilă de accident.

Casco – asigurare de accident cu vătămări corporale

În urma accidentului produs există, din nefericire, persoane vătămate. Încearcă să-ți păstrezi calmul și acționează responsabil. Ce trebuie să faci:

  • Sună la 112 pentru a chema Salvarea și Poliția sau anunță accidentul prin intermediul altor persoane
  • Nu modifica poziția mașinii, nu șterge urmele accidentului
  • Acordă primul ajutor
  • Nu părăsi locul accidentului fără încuviințarea poliției !

Asigurare Casco în cazul furtul autovehiculului

Dacă mașina lipsește din locul unde a fost parcată, asigură-te mai întâi că aceasta nu a fost ridicată pentru parcare nepermisă de către autorități. Dacă nu este cazul, sună la 112 și anunță furtul la Poliție – Biroul Furturi de Autovehicule.

Trebuie să reții data, ora și locul în care ai constatat furtul autovehiculului.

Ce să faci în cazul în care mașina nu mai poate fi deplasată ?

Dacă mașina ta nu mai poate fi pornită sau deplasată din cauza unor defecțiuni tehnice sau a avariilor, trebuie să apelezi la serviciile de asistență rutieră. Cele mai multe companii de asigurări Casco au disponibil acest serviciu. Este recomandat să ai în permanență la ține numărul de telefon al serviciului de asistență agreat de compania unde ai încheiată asigurarea Casco. Așa ești sigur că va fi mai ușor procesul ulterior de soluționare a daunei, din punct de vedere bani și acte.